Uuden dekkarisarjan huikea avaus

Antti Vihinen: Punainen prinsessa, Into

Nyt on kerrottavana loistavia uutisia kotimaisen dekkarin ystäville! Antti Vihisen Punainen prinsessa avaa Vaaran värit -dekkarisarjan, ja komeasti avaakin! ”Elokuvallinen” Punainen prinsessa on vallan huikea sarjan avaus.

Seppo Jokisen dekkareista tutulla Sorin poliisitalolla työskentelevät vanhat koulukaverit komisario Markus Berglund ja kollegansa Ruokosalmi, jota Ruokottomaksi kutsutaan. Pyhäjärvestä löytyy hukkunut nainen, joka paljastuu miesten vanhaksi saksanopettajaksi Helga Conradiksi. Kun hukkuneen taustaa aletaan kaivella, huomataan, että häntä ”ei oikeastaan ole olemassakaan”, Helga Conrad on ”tyhjä lehti”. Mutkien kautta selviää, että ruumiin dna kuuluu henkilölle, jonka nimi on liitetty Baader-Meinhof -ryhmään ja joka on ollut jo vuosia yksi Euroopan etsityimmistä henkilöistä. Tästä alkaa mielenkiintoinen ja arvaamaton juoni, joka kuljettaa lukijansa Saksaan, aikaan ennen Berliinin muurin murtumista, Baader-Meinhof -terroristitekoihin ja Itä-Saksan hajoamiseen ja sieltä tähän päivään.

Kuvaukset nuorten opiskelijaterroristien fanaattisuudesta ja henkilökohtaisista uhrauksista tavoitteidensa eteen ovat silmiä avaavia. Mikä mahdollisti opiskelijaterroristien toiminnan, aseistuksen ja piilottelun?
Ja sitten, miten tämä kaikki liittyy Helga Conradin kuolemaan? Miten Saksassa aikaa sitten tapahtuneet terroriteot liittyvät tämän päivän Suomeen ja Tampereeseen?
Tätä alkaa ratkoa Suomen Suojelupoliisi ja Saksan tiedustelupalvelu BND. Tarinassa vilahtelevat tutut historian tapahtumat: Etyk, Münchenin olympialaisten verilöyly, Hans Martin Schleyerin kidnappaus ja murha. Tärkeään rooliin nousee myös Herman Melvillen teos Moby Dick.

Yhteistyössä saksalaisten kollegoidensa kanssa Berglund ja Ruokosalmi saavatkin selvitettäväkseen maailmanluokan rikoksen, jonka ratkaisu on vähintäänkin yllättävä. Faktaa ja fiktiota taidokkaasti yhdistellen Antti Vihinen punoo kompastelematta kutkuttavan juonen asiantuntemuksella ja ratkaisua loppuun asti säästellen. Vaikka faktan sekaan onkin heitelty mielikuvituksen kehittämä juoni, on tarina osin pelottavan uskottava. Silti varsinkin Suomen osuudessa on mukana arkipäivän keveyttäkin ja jopa ”Jokismaista” kerrontaa. Kirjan saksalaisen henkilögallerian hahmottaminen vaatii pientä skarppausta, mutta juonen edetessä sen kyllä hallitsee.

Antti Vihinen sai idean kirjaansa Hampurissa osallistuessaan samalle luennolle Ulrike Meinhofin tyttären Bettina Röhlin kanssa. Bettinan kohtalo ei jättänyt Vihistä rauhaan ja niin syntyi Punainen prinsessa.
Sarjan avaus on mainio, kirja on kansainvälistä tasoa ja virkistävän erilainen. Seuraavaa osaa odotellessa.
Olen vaikuttunut!

-Leena

——-

Ossin kommentti kirjasta Arttu Tuominen: Hyvitys
”Vahvaa kerrontaa!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s